Forum, o nas, Grupy

admin
Portret użytkownika admin
Forum, o nas, Grupy

Mam dylemat z rozdzielaniem treści na stronie. Kilka osób zgłaszało taką potrzebę. Jest trochę niezrozumienia w tym temacie. Proponuję więc rozpocząć dyskusję. Jakie mamy możliwości rozdzielenia treści: Grupa - może być otwarta lub zamknięta w zależności od woli założyciela grupy. Np. Grupa Stowarzyszenie jest dostępna tylko dla członków stowarzyszenia. Ale jeśli koordynator Grupy potrzebuje jak najwięcej ludzi do dyskusji i pomocy może uczynić swoją grupę opracowującą dany temat otwartą. Każda grupa swoje Forum dostępne tylko dla członków tej grupy. Forum - nie może być częściowo ukrywane/pokazywane. Może być tylko dostępne dla wszystkich. Lub ukryte dla wszystkich ale wtedy też artykuły muszą być ukryte. Każdy Artykuł, Temat na forum i Głosowania to tak zwany "node". Dostęp daje się do wszystkich nodów na raz. Więc możemy ukrywać treści tylko w grupach. Jeśli znamy dwa powyższe fakty możemy przejść dalej: 2. Co powinno być widoczne dla anonimowego użytkownika? 3. Co powinno być widoczne dla użytkownika zalogowanego 4. Co powinno być widoczne 2. Jak podzielić forum? 3. Czy Grupy nam wystarczą