Czy popieramy wydarzenie - "GŁOS NARODU Wielkie Ogólnonarodowe Referendum!" ?

Tak
100% (6 głosów)
Nie
0% (0 głosów)
Razem głosów: 6

Odpowiedzi

Szczegóły:

Wydarzenie na FB: https://www.facebook.com/events/111027089079447/

GŁOS NARODU Wielkie Ogólnonarodowe Referendum! Na kilka (5-10) pytań razem z wyborami lub raz rok-dwa... Zróbmy to. To nasz kraj! ŻADNEGO ZBIERANIA PODPISÓW!

Nie chodzi tu o zbieranie podpisów czy demokrację bezpośrednią!
W warunkach Polski czysta Demokracja Bezpośrednia to utopia. Koszty nas zniszczą, poza tym nikt rozsądny nie chce chodzić na głosowanie co niedziela, a nawet co miesiąc. Proponujemy lepsze i tańsze rozwiązanie. JEDNO referendum na kilka (5-10) pytań co jakiś czas - najlepiej z wyborami - wtedy wyjdzie bardzo tanio a załatwimy wiele ważnych spraw. Ta inicjatywa to jest propozycja takiego "systemu". Uwaga: Te zagadnienia dopisywał kto tylko chciał, aż zapełniła się lista. Za jakiś czas będzie dogrywka.
Nie jesteśmy stadem baranów, jesteśmy Narodem i wiemy co jest dla nas ważne!
Czas powstrzymać szalonych lub skorumpowanych polityków przed szkodliwymi dla nas decyzjami.
Proponujemy zorganizować Wielkie Ogólnonarodowe Referendum na 10-20 pytań, żeby wyjaśnić ważne sprawy w Polsce raz na zawsze. Razem z wyborami wtedy koszt będzie bardzo niski (ew. kilka razem z każdymi wyborami).
Takie referendum może być dziejowym, historycznym wydarzeniem na skalę nie tylko Polski, ale i całej Europy. Pomyślcie o przyszłości Polski i przyszłości swoich dzieci. Wszystko teraz zależy od Was.
Tu nie ma formalnego organizatora, to jest idea, pomysł. Jeśli zyska powszechną akceptację wspólnie wybierzemy jakiś komitet organizacyjny i będziemy działać formalnie w celu realizacji.
Lista zagadnień została zapełniona (100 jest max.).
Prosimy o przeglądanie całej listy bo na dole są ważne zagadnienia ale były dodane najpóźniej i mają mało głosów.
Chodzi o to żeby wybrać najważniejsze.
Na dole będzie lista społeczności internetowych i organizacji które popierają takie rozwiązanie, czyli Wielkie Ogólnonarodowe Referendum jako krok w kierunku odpartyjnienia kraju i ogólnie wolności.
Gwiazdki:
* - finansowanie dozwolone tylko ze składek członków.
** - na swojej posesji z wyjątkiem oznaczonych pomników przyrody.
*** - Komisyjna weryfikacja kompetencji wysokich urzędników państwowych, samorządowych, sędziów, prokuratorów, członków rad nadzorczych Spółek Skarbu Państwa i innych (część z nich nie ma kompetencji, ale dostała posadę po znajomości, inni mają odpowiednie wykształcenie, ale popełniają rażące błędy! 3 miesięczna odprawa i pa..).
****-"rynkowa" nacjonalizacja banków - obniżenie przez banki państwowe marż i innych opłat na kredyty, opłaty za prowadzenie rachunków, prawna likwidacja lichwy, tak żeby doprowadzić do bankructwa banki prywatne i kupić je za bezcen...

Sukcesywnie będziemy dopisywać organizacje które popierają pomysł takiego referendum:
Bezpartyjna Polska
ZdrowyKraj.PL
Centrum Obywatelskiej Świadomości - COŚ
@Suwereni RP https://www.facebook.com/pages/Suwereni-RP/264481566997141
Wolność Informacji Stop Manipulacji - freedom
Polska Rewolucja Narodowa
Obóz Wielkiej Polskii
Rebelianci
MediaRP.pl
@Patrioci Patrioci Na Emigracji https://www.facebook.com/PatriociNaEmigracji